Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

PATIENTFALL

Autentiska sjukdomsberättelser med patienters upplevelser av sjukvården och pacemakerterapi.

Willy lever ett normalt liv med pacemaker

willy-carlsson2_0.jpgWilly Carlsson i Ockelbo är 83 år. Han drabbades av en liten stroke i slutet av förra året. Han utreddes noggrant och eftersom hjärtat var litet svagt fick han i januari 2011 en pacemaker vid Gävle lasarett. Själv upplevde Willy Carlsson det hela som ”ett enkelt ingrepp” och han fick komma hem samma dag.

En så kallad biventrikulär pacemakerbehandling (CRT) synkroniserar hjärtkamrarnas rytm vid kronisk hjärtsvikt och ökar hjärtats pumpförmåga. Behovet uppstår vid olika hjärtsjukdomar, exempelvis hjärtinfarkt och fel på hjärtklaffar, som leder till att hjärtat inte orkar pumpa ut den mängd blod kroppen behöver i en given situation.

Anna blev tryggare med Accent pacemaker

anna_0.jpgI Tomelilla i Skåne bor Anna och Martin med deras nyfödda dotter Oliva, fem veckor. Under Annas graviditet upptäcktes bradykardi med asystoliepisoder och hon behövde en pacemaker. Hon var en av de första som fick en Accent pacemaker med trådlös kommunikation, som gör det möjligt med automatiska kontroller på distans.

Anders ringer doktorn när det ringer

bauer1.jpgAnders Bauer har sportat i hela sitt liv. Vid 74 år ålder är han fortfarande mycket fysiskt aktiv. Han har visserligen slutat åka Vasaloppet, springa maraton och orientera, men det tar han igen på golfbanan och genom att åka långfärdsskridsko. Det var just efter en tur på långfärdsskridsko som man upptäckte att Anders hjärta var dåligt:
- Ja, jag blev så trött. Jag visste ju vad jag brukade orka, men plötsligt kunde jag inte alls hänga med min hustru på isen. Så då tyckte jag det var bäst att åka in för en kontroll.

Prenumerera på innehåll