Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Thomas Fåhraeus med i Fråga doktorn på SVT 1

I programmet Fråga Doktorn SVT 1 den 3 november är Thomas Fåhraeus med och pratar om pacemakern, arytmier och ger en snabblektion hur du själv tar pulsen.

"Fråga Doktorn uppmärksammar även pacemakern, som i år firar 50 år. En svensk uppfinning som räddat många liv. Hur fungerade den allra första pacemakern 1958 jämfört med dagens supermoderna lilla minidator? Fråga Doktorns Helén Stenberg har gjort en serie reportage för att uppmärksamma detta jubileum, detta är det första.

Fråga Doktorn visar även en liten pulsskola. Thomas Fåhraeus, en av landets mest erfarna pacemakerkirurger, berättar om pulsen och ger tips på hur man bäst tar sin puls. Han menar att många skulle kunna räddas från en för tidig och onödig död om de lärt sig ta pulsen på sig själva."

Länk till sidan på SVT 1 där du kan titta på programmet med SVT Play.