Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Pacemakern fyller 50 år

firstpacemakersmall11.jpg

I år är det ett alldeles speciellt år eftersom pacemakern fyller femtio. Hurra, hurra, hurra! Till råga på allt fyller Thomas Fåhraeus sextiofem år den 10 september så det är mycket att fira denna höst.

Pacemakern fyller femtio

I oktober är det femtio år sedan i den första implantationen på Karolinska sjukhuset utfördes av Åke Senning. Pacemakern uppfanns av Rune Elmqvist, som gjöt in två transistorer och ett batteri i epoxyplast med en skokrämsburk som form. Hösten innehåller många aktiviteter kring pacemakerns födelsedag som vi får återkomma till.

Thomas Fåhraeus passar på att fylla sextiofem och gå i pension detta år och det är ju också något att fira. Han har implanterat runt 6000 pacemakers – med största sannolikhet världsrekord i pacemakerinsättningar. Thomas kommer att jobba vidare med denna sida men också ägna sig åt att informera om arytmier till patienter och läkare.

Thomas figurerade nyligen i en stor artikel i Sydsvenska dagbladet. Läs artikeln om Thomas i Sydsvenskan.

Roligt med många frågor

Besökarantalet till pacemaker-info.se ökar hela tiden och det tycker vi är jätteroligt. Vi får många e-brev och frågor från undrande och ibland oroliga människor. Vi försöker hjälpa alla efter bästa förmåga och är glada över att kunna göra en insats.

Vi har skapat en frågefunktion som du finner i menyn till vänster: Ställ en fråga. Du ställer frågan helt anonymt.

Frågan kommer att besvaras så snart Thomas eller Maria får tid. Det kan ta upp till två veckor beroende på deras normala arbetsbelastning. Akuta frågor ska inte ställas alls på pacemaker-info.se. Du kan också läsa frågor som andra har ställt och de svar som de fått.

Forumet designas om och blir mer öppet

Ny design på forumet

Vi har designat om forumet för att de ska kännas trevligare och vara lättare att använda. Forumet kan därmed ägnas både frågor men också diskussion där alla mer kan komma till tals. Vi tillåter naturligtvis inte faktafel eller asocialt beteende.

Nu kan du som är registrerad ladda upp en liten bild som syns när du skriver i forumet. Bilden laddar du upp i ditt konto. Bilden från inte vara större än 85x85px och 30kB.

Som vanligt hänvisar vi akuta frågor till sjukvården och din läkare.