Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Nyhetsbrev vinter

vinter2009.jpg

Till att börja med önskar vår lilla redaktion med Maria, Magnus och Thomas alla våra läsare en riktigt God jul och ett Gott Nytt År! Njut av helgen, koppla av och ge hjärtat en julklapp med lite motionerande.

EKG från hemmet

Som några av er kanske sett så har nyhetsmedia skrivit och gjort några TV- program under hösten och nu i december. Utöver pacemakerbehandling och nya metoder att avslöja arytmier så kommer patienter snart att kunna skicka sitt EKG från hemmet när de har symptom. Den första enheten lades in för en månad sedan i Lund. Den tekniska utvecklingen tycks inte ha några begränsningar. Det enda mörka molnen på himlen är en pressad ekonomi med lågbudget för vissa sjukhus just nu.

Många oroliga läsare skriver

Efter inslagen i TV och tidningarna har många läsare skrivit till oss från hela Sverige och bett om hjälp. Några svimmar av oklar anledningen, andra har oroligt hjärta och hjärtklappning och det verkar som patienterna har svårt att komma till en hjärtspecialist. I mån av tid ger vi råd och svarar på frågor men vi har inga resurser att kontrollera patienterna som ni förstår.

Hjärtkongresser för allmänheten

Inför kommande år har vi planer på att ha en hjärtkongress, inte för läkare utan för allmänheten, patienter och anhöriga och berätta om oroliga hjärtan, förmaksflimmer, pacemakers och defibrillatorer, risker för plötslig hjärtdöd (som så ofta uppmärksammas i tidningarna när det drabbar en idrottsstjärna), mediciner mot snabb puls mm mm. Vi funderar på att ha den första hjärtkongressen i Lund och finns intresse kan vi även ha liknande kongresser på andra platser i Sverige.

Vi återkommer med mer information. Njut nu av en skön julhelg tills vi hörs igen.
Thomas