Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Nyhetsbrev mars 2009

Hejsan och en lite sen önskan om en god fortsättning på det nya året.

Under de cirka två år vi har haft denna webbsida har antalet tittare ökat och vi är uppe i cirka 4000 besök/månad. Många tacksamma och positiva brev har skickats till oss och vi känner en stor tillfredsställelse att vi kan vara till hjälp i många fall med information.

Vi har inte varit så aktiva att skriva artiklar och författa månadsbrev. Den mesta tiden går till att svara på frågor från våra patienter och anhöriga. Vi är bara tre personer som driver denna webbsida på fritid, Magnus Tamelander som med stor skicklighet ansvarar för den tekniska delen av webbsidan och som lyser upp sidorna med sina fina fotografier. Maria Hesselstrand, pacemakersköterska i Lund och undertecknad står för den medicinska delen och svara på frågor. Vi försöker svara relativt omgående men ibland kommer många frågor på en gång. Statistiken visar att vi svarat på cirka 300 frågor kring arytmier och pacemakrar men även om ICD-behandling.

Det skulle vara roligt om vår läsekrets blir lite mer aktiva och skriver om sin behandling eller har synpunkter på webbsidans utformning. Vårt Forum är öppet för diskussion för alla läsare. Här kommer ett förslag till diskussion:

Behövs körkort för att programmera pacemakers och ICD?

Signaturen Kajsa skrev nyligen att direkt efter hennes pacemakerinläggning så fick hon en puls på 150 sl/min och mådde inte alls bra. Personalen visste inte riktigt hur pacemakern skulle programmeras enligt Kajsa. Modellen var tydligen obekant för dem.

Detta är en både viktig och intressant fråga anser jag. Tycker Du som pacemakerpatient att vårdpersonalen kan hantera din pacemaker på ett säkert och förtroendeingivande sätt? Vi kan ha det som ett diskussionsämne några veckor framöver. Skicka gärna in synpunkter, syftet är att vi kanske förbättra utbildningen på dessa sofistikerade produkter!

Bästa hälsningar,
Thomas Fåhraeus
Lund