Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ICD'n "smäller" när jag tränar

2 svar [Senaste inlägg]
JonasR
Offline
Joined: 2010-08-12

Jag är inne på min andra ICD på 7 år, den första fick jag på Rikshospitalet i Oslo efter att storcellsmyokardit hade blivit diagnostiserat. När jag flyttat hem till Sverige igen 2007 var jag på kontroll i Linköping där de såg att ICD'n inte fungerade som den ska, jag hade då fått 3 smällar av den i samband med träning. Den nya jag fick -07 har fungerat felfritt och jag har aldrig haft någon "användning" för den utan hjärtat har klarat sig bra.
Igår var jag på gymmet och spelade squash, efter 2 set gick jag ut för att dricka vatten och då går ICD'n in och smäller, något som för till att jag blir totalt golvad. Det jag undrar över är varför. Jag har kunnat spela 15 set squash utan att något har hänt men igår räckte det alltså med 2, jag vet att min puls inte var speciellt hög. Kan det vara så att det är fel på den här defibrillatorn också? Är det någon annan som har varit med om något liknande?

Tacksam för svar.
Jonas