Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

bort operation av gamla elektroder?

3 svar [Senaste inlägg]
jojo
Offline
Joined: 2009-04-01

Hej!

De har nu konstaterats att min unipolära elektrod behöver bytas. (in op i maj -97) Den ger mig problem som yrsel och stickningar, svartnar för ögonen. Op kommer göras på Salgrenska, och jag skall få kallelse till samtal inom 6 veckor. Man kommer byta pm samtidigt då det ändå skulle göras till hösten.

Känns skönt att det konstaterats vad som är fel. Pm läkaren (på NÄL) rekommenderade att man tog bort den unipolära elektroden samt en gammal elektrod som legat oanvänd sen -97. (från tiden när pm satt på magen.)

Jag trodde inte dom gick att ta bort, dom växer ju fast i hjärtat! Finns det någon här som har tagit bort elektroder? vill ni dela med er om eran erfarenhet?

Jag har länge vetat och känt av att det inte "bara" kommer bli ett vanligt pm byte i år, och det har gett mig lite ångest och panik. De senaste två månaderna har jag inte mått alls bra rent psykiskt, och mina vänner märker att jag är personlighets förändrad. Jag är trött och hängig, tyst å undvikande. Ångesten för pm bytet yttrar sig genom en panik inför att prestera framför människor och folksamlingar klarar jag inte av. ( jag är egentligen en mycket positiv och social människa)

I onsdags (30 maj)klarade jag inte av att sköta mitt jobb och åkte in akut. Där dom behöll mig över natten och den 31 maj kollades pm och det konstaterades att det är denna elektrod som ger mig problem. Så nu vet jag att det blir en stor op antagligen redan i sommar.

Jag är helt beroende av min pm.. och är rädd. Men jag vill leva och kommer ta mig igenom detta. <3
Tack för att ni lyssnat!