Orolig

9 svar [Senaste inlägg]
Hoppfull
Offline
Joined: 2010-03-09

Jag är 44 år och jag fick en icd för 2 månader sedan och har svårt att anpassa mig till denna dosa. Har kardiomyopatI antagligen pga en gammal hjärtmuskelinflammation. Jag går nu i nästan ständig oro för att den ska slå till och det begränsar mig i mina sociala kontakter osv. Jag har lite extraslag till och från, men det säger min läkare att jag nog kommer att få ha trots medicinering.Är rädd för att anstränga mig för mycket, även fast min läkare sagt att jag ska leva ett normalt liv och träna.
Vill gärna höra åsikter och erarenheter från andra bärare.

Isabelle
Isabelles bild
Offline
Joined: 2009-07-15
Hej! Jag skulle vilja

Hej!
Jag skulle vilja rekommendera dig att ta en titt på den här
tråden.

Mvh
Isabelle

ebertil
Offline
Joined: 2009-01-11
Hej, Jag är också 44år,

Hej, Jag är också 44år, har haft ICD sedan drygt 1 år, efter ett hjärtstopp pga hjärtmuskelinflammation. Fick tillslag efter knappt 1 år, November förra året.
Jag var också ganska orolig för tillslag, det är jag fortfarande, men det känns väldigt tryggt att veta att ICD räddar mig om något händer. Läs gärna denna tråden http://www.pacemaker-info.se/node/750

simmefille
Offline
Joined: 2010-05-16
Nybörjare

Skall få en pm inopererad nästa vecka och är jätteorolig. Har pulsvärden som varierar mellan 32 och 212 och har väldigt jobbiga symptom. Lider också av förmaksflimmer men kan ej få Waran pga en subarcnoidal blödning( utan bestående men!)för 18 år sedan. Är f.ö. pigg och aktiv och vill kunna hjälpa till med barnbarnen i många år ännu. Snälla ni som fått en pm tidigare - ge mig hopp och förtröstan! Nilla

Isabelle
Isabelles bild
Offline
Joined: 2009-07-15
Hej Nilla! För min del var

Hej Nilla!
För min del var operationen verkligen ingen fara. Man har ingen känsel i hjärtat, så du känner inte mycket mer än lokalbedövningen. Dessutom får du om du vill lugnande, i den mängd du behöver och operationen går fort. Det gör inte särskilt ont, mer än dagen efter, då tryckförbandet trycker på såret. Vad gäller risker görs det enormt många operationer och de flesta helt problemfritt. Eftersom du är vaken under operationen, ligger kvar minst över natten och sedan har kontakt med pm-mottagningen kan har de bra koll på vad som händer dig. Sedan får man inte glömma att livet med pacemaker är ett bättre liv. Lycka till!

susanna
Offline
Joined: 2007-02-02
Till nybörjare

Hej, Nilla!

Jag förstår att du är orolig. Men du behöver inte vara det, men självklart är man det. Själva operationen är smärtfri och dom är så rara mot en, så man känner sig trygg. Och att få lite lugnande som man blir erbjuden är inte fel att tacka ja till. Sedan har man ont några dagar efter, och man är lite försiktig av sig. Men med lite panodil och dagar som går så är det snart över. Och då kommer du att få må så mycket bättre än vad du gör idag-hoppas jag innerligt. Som du säkert läst här så finns det några som råkar ut för komplikationer, men i dom allra allra flesta fallen så går en pacemaker-operation bra, utan komplikationer.
Lycka till!
Susanna

Isabelle
Isabelles bild
Offline
Joined: 2009-07-15
Ja, visst är det så Susanna

Kan tilläggas att i början tänkte jag en massa, kanske till och med mest innan hur det ska påverka mitt liv och vad jag måste tänka på. Sedan visade det sig att det nästan inte var någonting att tänka på och även om man inte glömmer att man har pacemakern, så blir man kompis med den. Det kan krävas lite tålamod med att hitta inställningar som passar en själv. Inbillar mig att en huvudvärken vid en subarach är enormt mycket värre än en pacemakeroperation, även om det inte är riktigt kan jämföras. Vill rekommendera att du skriver ner dina frågor innan läkar- och pmssk-besöken och använder forumet här för att ventilera!

Per Scherman
Per Schermans bild
Offline
Joined: 2008-08-17
Det behöver över huvud taget inte göra ont alls

Kanske hade jag tur, men vare sig under opereationen eller tiden efter gjorde det ont över huvud taget. Detta trots att jag inte tog något lugnande. Något smärtstillande efter operationen tog jag heller inte. Såret läkte också snabbt och ärret är nästan osynligt.

Så Nilla se operationen som en intressant och positiv upplevelse som kommer ge Dig ett bättre liv.

Per :-)

Lena
Offline
Joined: 2009-11-06
Orolig

Självklart är det jobbigt i början ! Jag har haft min ICD i drygt 2 år och inte fått något tillslag än, visst känner jag att det rusar ibland men det har rättat till sig själv. Du kommer ju att gå på kontroller där de ser vad som hänt under perioden. Själv var jag på koll idag, de såg att jag haft mycket vatten i kroppen jan-feb, att ICD:n gått in "snällt" några gånger osv. Man är ju så bra övervakad hela tiden, vilket känns tryggt. Visst var man försiktig i början, men jag öka på med aktiviteter ett snäpp över vad jag tyckte var bekvämt egentligen. Men jag tror nog att alla är oroliga för ett tillslag. Fast som Ebertil sa, den räddar ju oss. Så lycka till, och känns det för j-t så be att få prata med en kurator eller nåt, det gjorde jag i början. Man har ju många funderingar.....

kylling
Offline
Joined: 2010-02-13
orolig - nix

Karl Alfred
Det är nu 5 år sedan jag fick ICD.. Frugan körde mig till Lund. Klockan 10.00 var vi där och kl. 12.00 var jag Ok. Fick "mot min vilja" vila mig i två timmar, men sedan åkte vi hem. Nästa dag tog jag det lugnt, men dagen därpå var jag åter på G. Har inte haft några problem. Kallas till koll,årligen. Detta går på 30 minuter. Pefekt. Mår som en prins. Jobbar hårt och har mycket att göra. Fint, Fint..
Vi är olika... En del känner oro - kanske för det mesta???, Vad jag förstår - bland mina ICD bekant, mår de liksom jag = mycket bra!
Lycka till - gå till verket! Ingen fara. Ett bättre liv stundar.