i väntan på ICD op

6 svar [Senaste inlägg]
elin.ahnell
Offline
Joined: 2009-11-04

Har idag fått reda på att jag skall få en ICD in-op innan jul, något om kom väldigt plötsligt och oväntat. Bär på anlag för hypotrof cardiomyopati med en ytterst liten förtjockning på en hjärt vägg. Förväntade mej ett vanligt förnyelse av recept samtal idag men fick ett chockbesked, detta pga en mystisk hjärnskakning för ngra veckor sedan som min läkare kopplade ihop med en eventuell svimning.
Nu har jag ägnat några timmar åt att googla ICD och hittat massor av bra information och forumet som detta. Nu börjar jag vänja mej vid tanken och det känns riktigt bra, jag känner att jag har tur som har möjligheten att få detta hjälpmedel och en extra hjälp innan det är för sent.
Tack för forum som dessa, det gör mej trygg och inte lika nervös när jag ser folk som lever och mår bra efter sina ingrepp.

Isabelle
Isabelles bild
Offline
Joined: 2009-07-15
Välkommen hit! Hoppas allt

Välkommen hit! Hoppas allt kommer gå bra för dig. Här kommer du lära dig allt möjligt som är bra att veta. Otroligt vad mycket man lär sig fort och vad snabbt man vänjer sig vid pacemakern/ICDn.

elin.ahnell
Offline
Joined: 2009-11-04
tackar tackar

tackar för responsen.
Ja har verkligen haft nytta av denna sida och verkligen glad att jag hittat hit. Redan idag fick jag kallelse till fyslabb för hjärtultraljud och läkarsamtal på ondag. Det går verkligen undan när man kommit in i systemet! Otroligt tacksam för denna möjlighet och känner mej lite som en bov som glider in såhär på ett bananskall o får hjälp utan att stå i någon lång väntekö. Önskar att alla som behöver hjälp hadde fått det lika snabbt och enkelt

Lena
Offline
Joined: 2009-11-06
ICD op

Fick själv en ICD inop. för ca 1,5 år sen efter ett hjärtstillestånd. Hade ingen aning om att jag hade hjärtfel, men har svimmat lite då och då. Men nu känner jag mig helt trygg med min lilla dosa. Jobbar som vanligt, rider, dansar, fjällvandrar osv. Det enda som jag inte får göra är att köra bil. Så lycka till med din ICD !!!
Lena

kotthen
Offline
Joined: 2009-06-25
ICD op

Hej Lena!

Jag fick själv en ICD tidigare i år efter hjärtstillestånd. Därefter fick jag inte köra bil på sex månader men sedan är det ok att köra. Varför får inte Du köra ens efter 1,5 år?

Kotthen

Lena
Offline
Joined: 2009-11-06
Icd op och bilkörning

Hej Kotthen ! Ärligt talat, ingen aning. Min doktor sa då, att beskedet att man inte får köra bil längre, brukar vara väldigt jobbigt för många.Sen har vi inte pratat mer om det, och jag har inte ens funderat på det. Men man kan ju få ett tillslag när man kör, så jag är nog mer förvånad att du får köra. Intressant !! Nån mer som har erfarenhet av det här ?
Lena

elin.ahnell
Offline
Joined: 2009-11-04
Har nu fått min ICD för en

Har nu fått min ICD för en vecka sedan och mår relativt bra.Vad jag fått höra så får jag inte köra bil förens efter första kontrollen om ca en månad. Sen hoppas jag verkligen få köra igen för det börjar redan bli olidligt att inte kunna ta sej runt som man är van vid. Eftersom jag inte haft större problem innan med mitt hjärta borde det inte vara några problem, längtar!