Hjärtinfarkt - pacemaker och "jag är frisk"?

3 svar [Senaste inlägg]
anderssonbo
Offline
Joined: 2010-12-18

Jag är en mycket orolig dotter, till en 57 årig far, som nyligen fått en hjärtinfarkt och pacemaker. Han har inte riktigt lyckast förstå allvaret i händelsen och nonchalerar händelser (anser jag), som att han har tryck över bröstet, får röda utslag och prickar av medicinen, otroligt trött och dessutom haft få pass ont att han tagit en glycerintablett... MEN, han "vägrar" ta kontakt med sjukhuset, eftersom han inte är "sjuk"... Han är otroligt rädd och tror sig inte heller vara i behov av någon pacemaker, trots att han själv säger att pacemakern "slår på" ibland (och jag VET att han MÅSTE ha den, eftersom han får "hjärtstopp" - men som han själv inte riktigt vill kännas vid).

Vi är alla oroliga över honom, men jag känner att det kanske blir fel om JAG tar kontakt med sjukhuset?

SÅ!

Är det farligt att han har tryck över bröstet, nu när han nyligen fått en pacemaker, eller är det vanligt (med tanke på att han redan haft så "ont" att han behövt ta en glycerintablett)?
Bör han byta ut medicinen han fått, eller kommer hans reaktion att "lägga sig"?

anderssonbo
Offline
Joined: 2010-12-18
ALA

ALA

Isabelle
Isabelles bild
Offline
Joined: 2009-07-15
Hej

Det här låter ju inte bra, känns som att han skulle behöva bedömas för att utesluta att det är något farligt. Jag tycker inte det är fel att ta kontakt med sjukhuset om du är orolig, men kanske är bättre att gå med honom dit. Är det en pacemaker eller ICD han fått? Är det kärlkramp han har? Om du vill ha expertråd tycker jag att du ska skriva under "Ställ en fråga", så att du får svar av Thomas som kan detta och inte av oss pacemakerbärare, eller kontakta sjukhuset som du själv var inne på. Uppdatera oss gärna. Hoppas det går bra :).

anderssonbo
Offline
Joined: 2010-12-18
Han har fått "besked"

Hej och tusen tack för ditt svar!

Han har fortfarande inte träffat ngn läkare? Men, han har fått ett brev hem i brevlådan, där man skriver att den vänstradelen av hjärtat endast består av 45 %...resen har skadats vid infarkten. Han fick en smärre chock när brevet damp med i lådan och jag tror att han känner sig mkt besviken över att inte ha fått träffat ngn läkare, än??? Det har gått en månad sedan han kom hem och inte fått ngn hjälp alls????

Men, jag har gjort som du föreslog och jag hoppas på svar från doktorn:)

Hälsningar
Anna-Lena