bort operation av gamla elektroder?

3 svar [Senaste inlägg]
jojo
Offline
Joined: 2009-04-01

Hej!

De har nu konstaterats att min unipolära elektrod behöver bytas. (in op i maj -97) Den ger mig problem som yrsel och stickningar, svartnar för ögonen. Op kommer göras på Salgrenska, och jag skall få kallelse till samtal inom 6 veckor. Man kommer byta pm samtidigt då det ändå skulle göras till hösten.

Känns skönt att det konstaterats vad som är fel. Pm läkaren (på NÄL) rekommenderade att man tog bort den unipolära elektroden samt en gammal elektrod som legat oanvänd sen -97. (från tiden när pm satt på magen.)

Jag trodde inte dom gick att ta bort, dom växer ju fast i hjärtat! Finns det någon här som har tagit bort elektroder? vill ni dela med er om eran erfarenhet?

Jag har länge vetat och känt av att det inte "bara" kommer bli ett vanligt pm byte i år, och det har gett mig lite ångest och panik. De senaste två månaderna har jag inte mått alls bra rent psykiskt, och mina vänner märker att jag är personlighets förändrad. Jag är trött och hängig, tyst å undvikande. Ångesten för pm bytet yttrar sig genom en panik inför att prestera framför människor och folksamlingar klarar jag inte av. ( jag är egentligen en mycket positiv och social människa)

I onsdags (30 maj)klarade jag inte av att sköta mitt jobb och åkte in akut. Där dom behöll mig över natten och den 31 maj kollades pm och det konstaterades att det är denna elektrod som ger mig problem. Så nu vet jag att det blir en stor op antagligen redan i sommar.

Jag är helt beroende av min pm.. och är rädd. Men jag vill leva och kommer ta mig igenom detta. <3
Tack för att ni lyssnat!

Per Scherman
Per Schermans bild
Offline
Joined: 2008-08-17
Jag har också funderat på

Jag har också funderat på elektrodbyte. De flesta av oss har ju elektroder som inte tål MR. I och med att Du nu skall byta både pacemaker och elektroder är det smart att begära att Dina nya elektroder och pacemakern tål MR. Du är ju så ung att sannolikheten att man vill göra MR på Dig någon gång i livet är ganska stor.
Så se elektrodbytet som en positiv händelse.

Thomas har skrivit hur det normalt går till. Det verkar ju kunna göras så enkelt att narkos inte är nödvändig. Klicka på denna länk.

jojo
Offline
Joined: 2009-04-01
Tack för ditt svar och

Tack för ditt svar och mail.
Skall tänka på å fråga om MR skyddade elektroder o PM.

Jag har alltid varit sövd under alla mina op. Att sövas är inget som skrämmer mig, men att ligga vaken å känna allt men framförallt höra allt känns väldigt obehagligt. Nu vet jag att man inte skall känna nått men jag hade iaf inte legat still på op-bordet!

Jo detta bytet behövs ju och de är bara att hoppas på att allt går bra. //linn

jojo
Offline
Joined: 2009-04-01
Hej på er igen!! Nu sitter

Hej på er igen!!

Nu sitter jag är å e nyopererad.. (6sep) eller ja de va en vecka sen. :)

Det blev ingen stor operation, de gamla elektroderna sitter kvar. Men jag har fått en ny biopolär elektrod i kammaren. Å jag känner mig redan lugnare i kroppen.

Jag va inte sövd under operationen heller... men jag sov.. hehe, mycket lugnande hade jag fått, minns ingenting från de att jag fick sprutan till efter när dom väcker mig. så skönt!

tänk vilket fantastiskt arbete alla gör; dom som gör själva pacemakern och elektroder.. läkarna som opererar å alla andra runt omkring, eftervård osv. Är så tacksam för allt! Nu skall jag på kontroll om två veckor, får se vad dom säger då.. men enligt läkaren på Sahlgrenska kan min nya pacemaker hålla i 10 år... skönt :)