Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

sömn problem för barn med pacemaker

vi har ett barn på 7 månader, hans pacemaker är inställd på en rytm på 115-160. Han har jätte svårt att somna och sova en längre stund, sover som mest 1 timme i stöten och sover väldigt lätt vaknar av minsta ljud går aldrig ner i djupsömn. Nu på nätterna sover han med en intervall på 20 minuter sedan vaknar han, Kan detta problem bero på att han inte går ner i någon vilopuls som är lägre än 115? hoppas på ett svar . mvh trötta föräldrar

Hej trötta föräldrar,

Jag har inte hört om detta problem förut. Barn i den åldern har ju ofta en ganska hög hjärtfrekvens. Jag har svårt att tro att pulsen har ett sammanband med hans sömnproblem men ni kan ju alltid fråga hans läkare om han vill sänka hjärtfrekvensen något.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Lund