Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

röd och kall hand

hej,
min man har bytt pacemaker och nu är hans vänstra hand både röd och kall , är det normalt? han ska på kontroll om 4 veckor.

Hej

Jag tror att det är bra att söka till din pacemakermottagning lite tidigare. Kan vara att det blodkärl man har stoppat elektroden i har gett dig sämre blodförsörjning i vänster arm och hand. Bör kontrolleras av någon läkare på ditt hemsjukhus.

Lycka till

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska