Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

hypertrofiskt kardiomyopati,hur mycket får min dotter röra på sig?

Hej! jag har en dotter som är 7år och har hypertrofisk kardiomyopati.
Hennes läkare har sagt att hon inte får anstränga sig för mycket.Hon får inte klättra, cykla, springa eller hoppa för mycket. Jag tycker att det är svårt hur mycket jag ska begränsa henne. Hon åker vagn eller rullstol längre sträckor men måste ju ändå få vara ett barn och leka ibland. Jag har frågat sjukgymnasten, arbetsterapeuten och läkaren i flera års tid men ingen kan svara på hur mycket som är för mycket.
Skulle man kunna använda sig av en pulsklocka för att hon själv ska kunna se när det är dags att ta det lite lugnt? eller hur ska jag tänka?

Hej,

Tyvärr kan jag inte ge dig något svar. Jag har ingen aning om hur pass påverkat hjärtat är. Det bästa är nog att följa hennes läkares råd.

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus
Lund