Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Hej! Har haft pacemaker i 4 år utan några problem. Nu ska vi renovera badrummet och tänker investera i ett bubbelbad. Kan bubbelbadet vara skadligt för min pacemaker? Hälsningar Lars S

Hej!
Har haft pacemaker i 4 år utan några problem. Nu ska vi renovera badrummet och tänker investera i ett bubbelbad. Kan bubbelbadet vara skadligt för min pacemaker?
Hälsningar Lars S

Hej,

Bubbelbad går säkert bra. Riktar du en kraftig vattenstråle mot pacemakerfickan kan en rörelsesensor kanske "gå i taket" dvs du får en snabb puls, om nu sensorn är aktiverad.I så fall behöver du bara flytta dig lite så går pulsen ner.

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund